Обшуки в "Харківобленерго": в прокуратурі розповіли, як співробітники присвоїли мільйон гривень

З грудня 2020 по січень 2021 року збитки від втручання в роботу лічильників електроенергії склали до мільйона гривень.

Співробітники "Харківобленерго" та приватні підприємства зменшували показання лічильників.

Дергачівська місцева прокуратура розслідує привласнення мільйона гривень акціонерного товариства "Харківобленерго" співробітниками і службовими особами приватних підприємств. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі встановили, що службові особи приватних підприємств в Дергачівському районі та Харкові розробили з співробітниками "Харківобленерго" схему по розкраданню коштів. Останні втручалися в роботу лічильників електроенергії з грудня 2020 по січень 2021 року в результаті вони нараховували лише 30% від фактичного обсягу споживання.

Збитки від втручання в роботу лічильників склали від 500 до мільйона гривень. Під час обшуків в "Харківобленерго" та за місцем розташування інших підприємств 11 лютого вилучили гроші, чорнові записи, документи та пошкоджені лічильники.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, 11 лютого з ранку в центральному офісі АТ "Харківобленерго" (вулиця Плеханівська, 149 і Плеханівська, 126) проходили обшуки. Слідчі дії проводили співробітники департаменту стратегічних розслідувань і слідчого управління Нацполіціі. Роботу "Харківобленерго" не зупиняли