Новорічну ялинку встановлюють на площі Свободи в Харкові

Установка займе близько місяця.

Настільки ранню установку ялинки робочі пояснили рішенням міської влади.

У четвер, 29 жовтня, на площі Свободи в Харкові почали встановлювати новорічну ялинку. Про це з місця подій повідомляє кореспондент KHARKIV Today.

Центральна частина площі огороджена тимчасовим парканом, на огородженому майданчику — робітники з автокраном. Вони встановлюють бетонну основу ялинки.

З журналістами робітники з приватної фірми спілкуються неохоче. На питання про те, чому ялинку встановлюють так рано, відповідають, що це рішення міської влади. Завершити монтаж планується до кінця листопада — початку грудня.

"Монтаж, як зазвичай, буде тривати близько місяця", — сказав один з робітників.

36-метрову ялинку встановлює ТОВ "Насус Трейд". Воно ж, крім ялинки, встановить на площі навіс зі світлодіодною ілюмінацією, скульптурну композицію "Дід Мороз", "Сани Діда Мороза", десятиметрову декоративну форму "Світлова ялинка" і стелу.

Прикрасять і площу Конституції, де встановлять десятиметрову "Світлову ялинку". Там і на площі Свободи таких ялинок буде десять.

На перехресті вулиці Вернадського та Гімназійній набережній з'явиться декоративна форма "Крижана ялинка", яка буде складатися зі світлодіодної гірлянди.

Також для прикраси куплять 3500 штук штучної хвої, 199 пакунків-подарунків, 2738 пластикових куль, системи управління ілюмінацією, в тому числі для "Зоряного неба", і світлодіодні прикраси "Шар" і "Кристал".

На все це витратять 4 323 000 гривень.

Ще навесні готуватися до нового року почали і в парку Горького.

Як писав KHARKIV Today, минулого року до установки ялинки приступили 18 листопада.