Новий директор "Харків-Арени" не знає, що буде робити з майном олігарха Курченка

Владислав Плаксін, якого призначили директором з випробувальним терміном три місяці, до цього часу не приступив до роботи: він проходить спецперевірку при призначенні на держслужбу.

Владислав Плаксін, якого призначили директором з випробувальним терміном три місяці, до цього часу не приступив до роботи: він проходить спецперевірку при призначенні на держслужбу.

Державне підприємство "Харків-Арена", до якого увійшло конфісковане майно Сергія Курченка, функціонує вже більше двох місяців, а інформації про його діяльність та перспективи розвитку як не було, так і немає.

Нагадаємо, "Харків-Арену" створили на початку лютого, туди увійшли Південна та Північна трибуни "Металіста", VIP-прибудова, футбольна академія і база в селищі Високий. Це майно раніше належало  олігархові-втікачу Сергію Курченку.

За час існування на підприємстві змінилося два директори. Спочатку виконуючим обов'язки був призначений Дмитро Білоцерківський (за нашою інформацією, спортсмен і близький друг голови ХОДА Олексія Кучера). 30 березня конкурсна комісія ОДА під час конкурсу визначила переможця на посаду директора підприємства 33-річного Владислава Плаксіна.

Всі новини навколо нового, не без пафосу створеного підприємства, поки обмежуються лише кадровими змінами. Про проблеми, перспективи і тим більше стратегію не розповідав тимчасовий директор, мовчить і новопризначений.

KHARKIV Today поспілкувався з Плаксіним, щоб дізнатися, які цілі та завдання ставить новий директор перед підприємством. Але предметної відповіді не отримали.

"Справа в тому, що я поки не обійняв посаду: проходжу спецперевірку, сказав Плаксін на прохання про коментар. До того ж ще не все передано на баланс. Тому надішліть мені питання, я їх опрацюю і можемо зустрітися після карантину".

Той факт, що разом з карантином завершується випробувальний термін для нового директора, схоже, не враховується.

Але наразі проблем, які доведеться вирішувати новому керівництву, чимало. Наприклад, зараз неможливе повноцінне функціонування Дитячої футбольної академії, в якій тренуються юні футболісти ФК "Металіст 1925" все наштовхується на відсутність договорів оренди землі з містом. Незрозуміло також, чи буде "Харків-Арена" використовувати бюджетні гроші, чи як комерційне підприємство почне заробляти самостійно.

За нашою інформацією, призначення нового директора лобіював близький соратник голови ОДА Олексія Кучера Володимир Литвин. Він був клієнтом адвоката Кучера в скандальній справі про закупівлю неякісних рюкзаків для МВС в 2015- му році, де фігурував як представник фірми-переможця тендеру. Литвин визнав свою провину в шахрайстві і підробці документів і отримав обвинувальний вирок.

Новий директор "Харків-Арени" Владислав Плаксін, згідно з декларацією, опублікованою на сайті НАПКА, прописаний в квартирі матері. У нього є гараж і два нежитлових приміщення в Харкові розміром 281 і 367 квадратних метрів. Їздить він на Honda Accord 2008 року.

Директор "Харків-Арени" один із засновників і керівник фірми "Укрековторпром". Разом з Олександром Колінько і Владиславом Коломойцевим він відкрив фірму навесні 2014 року. Її основний вид діяльності збір безпечних відходів. Крім того, фірма займається виробництвом металевих баків, резервуарів та контейнерів, оптовою торгівлею відходами, обробкою і видаленням безпечних відходів. З 2009 року Плаксін працював на різних посадах в комерційних організаціях. Він був менеджером зі збуту, фінансовим і комерційним директором. Останнім місцем роботи значиться фірма "Тісон", де він обіймав посаду фіндиректора.

Плаксін зберігає 5 біткоїнів, куплених в 2014 році. Він оцінив їх більш ніж в 940 тисяч гривень. Готівкою у Плаксіна є 800 тисяч гривень, 20 тисяч доларів і 8 тисяч євро. При цьому в минулому році як підприємець Плаксін заробив всього 54 тисячі гривень, ще 17 тисяч він отримав від різних фірм. Тобто за рік директор заробив в 22 рази менше, ніж накопичив.

Можливо, заощадження у нього з'явилися раніше, але з'ясувати це за декларацією неможливо (вона є лише за 2019- й рік, оскільки до цього Плаксін на держслужбі не був). Тому це питання ми поставимо директору особисто за першої можливості.