Новий директор департаменту ХОДА за рік купив 14 земельних ділянок, шість будинків і дві машини

Дмитро Мирний опублікував декларацію в якості кандидата на посаду директора одного з департаментів ХОДА.

Фото: Объектив

При річній зарплаті в 50 тисяч гривень Мирний зробив кілька великих покупок.

Директор департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Мирний в минулому році придбав 14 земельних ділянок, шість будинків в Харкові і два автомобілі. Це стало відомо з декларації Мирного, опублікованій на сайті Національного агентства по запобіганню корупції.

Lexus RX300 2018 року випуску обійшовся Мирному в 1 530 625 гривень, Lexus NX200 2018 року випуску — в 1 196 734 гривні. Крім нової нерухомості, у нього є куплені раніше — квартира, будинок і вісім земельних ділянок в Харкові.

Згідно з декларацією, за минулий рік Мирний заробив в Асоціації підтримки житлового комплексу, житлово-будівельного кооперативу і об'єднання співвласників багатоквартирних будинків 50 400 гривень. Інших джерел доходів він не вказав.

На сайті Асоціації зазначено, що її головна мета — "всіляка допомога ЖК, ЖБК та ОСББ у вирішенні нагальних проблем".

Крім того, спільний з дружиною дохід склали кошти від продажу рухомого та нерухомого майна на загальну суму 2 828 207 гривень. Готівкою сім'я зберігає 620 000 гривень і 14 000 доларів.

Нагадаємо, 7 серпня голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер підписав розпорядження про призначення Дмитра Мирного на посаду директора департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОДА. Через карантин повноцінний конкурс провести не вдалося, його призначили в результаті добору.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, Мирний — людина з оточення директора департаменту житлового господарства Харківської міської ради Романа Нехорошкова. Асоціація, де працював Мирний до призначення в ХОДА, знаходиться за тією ж адресою, що і департамент житлового господарства Харківської міськради.

На позачергових виборах до Верховної Ради в 2019 році Мирний балотувався від "Опозиційного блоку", який очолював Євген Мураєв.