Новим прем'єр-міністром України став Денис Шмигаль

Голова Кабміну пообіцяв зменшити зарплати топ-чиновників.

За нового керівника уряду проголосував 291 депутат.

Проти були 55 депутатів, 46 утрималися, не голосували 9.

Перед голосуванням Денис Шмигаль взяв слово і пообіцяв незабаром представити уряд і його програму. Вона буде заснована на передвиборній програмі партії "Слуга народу". Особливу увагу голова Кабміну збирається приділити промисловому і агропромисловому виробництву, а також соціальним питанням.

"Причини, за якими я тут знаходжусь — економічний спад, ризик бюджетної кризи, промисловий спад, рівень добробуту українських громадян. У нас немає часу питати, хто винен, потрібно вирішувати, що робити. Ми повинні переглянути бюджет в частині виплат і пенсій для простих українців ", — заявив прем'єр-міністр. Також він обіцяв скоротити зарплати і премії топ-чиновників уряду і членів наглядових рад державних підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не красти — мало". Рада відправила уряд у відставку

Денису Шмигаль — 44 роки, він народився у Львові, закінчив Львівську політехніку з дипломом інженера-економіста, пізніше отримав ступінь кандидата економічних наук. До 2009 року займався бізнесом, після був керівником Департаменту економіки у Львівській ОДА. У 2018 році став директором Бурштинської ТЕС.

Коли Володимир Зеленський став президентом України, він призначив Шмигаля головою Івано-Франківської ОДА. 4 лютого 2020 року він перейшов до уряду на посаду віце-прем'єра.