Нове відділення для хворих коронавірусом хочуть відкрити в харківській лікарні протягом місяця

Ремонтні роботи планують швидко завершити.

Команду медперсоналу для нового ковідного відділення вже формують.

Офтальмологічний корпус Харківської обласної клінічної лікарні (пр. Незалежності, 13), перепрофільований для прийому хворих COVID-19, планують відкрити протягом місяця. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер. Це — окрема будівля на території лікарні.

"Ця швидкість буде залежати від того, чи прийме Кабмін ... Я зробив свою пропозицію, щоб нам надали дозвіл без тендерних процедур, які тривають від місяця до двох місяців, відремонтувати відповідне відділення. Якщо вчора Кабінет міністрів (мені поки не відомо, сьогодні я з'ясую) проголосував за це, то ми досить швидко відремонтуємо відділення. Забезпеченістю персоналом займається обласна лікарня. Вони розуміють, що найближчим часом, я сподіваюся, протягом місяця буде відкрито це відділення. І, власне, на керівництві обласної лікарні зараз така відповідальність — підготовка кадрів", — сказав Кучер.

Лікарня вже шукає співробітників для нового відділення, відповідальність за формування команди взяв на себе керівник відділення пульмонології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми задихаємося": в лікарню № 25 для роботи з коронавірусом терміново потрібні 20 співробітників

Нагадаємо, 22 вересня Кучер оглянув приміщення офтальмологічного корпусу. Він зазначив, що в попередні роки за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку в корпусі замінили вікна та двері, частково відремонтували коридори і інші внутрішні приміщення, однак відновлювальні роботи не завершені. В палатах потрібно замінити проводку та інші інженерні комунікації. Зробити це за місяць можна на одному поверсі лікарні.