Незвичайний презент: VIP-камеру Харківського СІЗО подарували на добу

Скористатися платною камерою в Харківському СІЗО можна вже третій місяць.

В Україні продали подарункових сертифікатів на віп-камери в СІЗО на 35 тисяч гривень.

Станом на 1 вересня, найбільше грошей —  23 600 гривень — виручили за подарункові сертифікати на платні камери в Київському СІЗО. Всього 1000 гривень на послуги заробили в Харківському СІЗО, стільки коштує доба перебування в віп-камері. Про це повідомили в Міністерстві юстиції.

Дарувати подарункові сертифікати на віп-камери в СІЗО можна з кінця липня. З того часу на рахунку слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби надійшло 35 155 гривень. Подарункові сертифікати купили в 11 слідчих ізоляторах.

Нагадаємо, вартість платної камери в Харківському СІЗО — 1000 гривень за добу, 3500 гривень — за тиждень і 3750 — за місяць. Можна купити подарунковий сертифікат на послугу, він діє лише протягом півроку після покупки. Якщо людину, якій його подарували, не заарештували, то гроші підуть на поліпшення українських СІЗО.

Як писав KHARKIV Today, на початку серпня в віп-камері Харківського СІЗО було одне вільне місце. Тоді послугою скористалися три людини, вони користувалися нею вперше і замовляли її на один місяць.