Неоформлені працівники обійшлися харківському підприємцю в 100 тисяч гривень

Оштрафований підприємець пішов до судів, але вони виявилися не на його боці.

Через рік після того, як харків'янина оштрафували, він заплатить гроші.

16 лютого Другий апеляційний адміністративний суд визнав законною постанову про накладення штрафу на підприємство за допуск до роботи бармена і офіціанта без належного оформлення трудових відносин. Підприємець повинен сплатити 94 тисячі 460 гривень. Про це повідомили в ГУ Держпраці в Харківській області.

Перевірка була на підприємстві, де продають мобільне харчування і напої в лютому минулого року. Тоді там виявили непрацевлаштованих співробітників і виписали постанову. Підприємець не погодився зі штрафом і у вересні 2020 року пішов до Харківського окружного адміністративного суду, щоб його оскаржити. Там позов не задовольнили, як і в апеляції.

"Оцінивши всі докази апеляційної скарги та заперечення проти останньої, колегія суддів встановила, що функції, які виконували співробітники підприємства, притаманні саме найманим працівникам. Позивач не надав як під час інспекційного відвідування, так і при розгляді справи, доказів належного оформлення трудових відносин між ним і двома співробітниками, які виконували роботу бармена і офіціанта в інтересах підприємства",  — пояснили в Держпраці.

Нагадаємо, на початку лютого супермаркет оштрафували більше ніж на 230 тисяч гривень за неоформлених працівників.