"Не витримують нерви": чому Дронов не приїде до Верховного суду

За словами адвоката Геннадія Дронова, його підзахисного не буде в суді, оскільки головне на даному етапі — правова позиція.

3 квітня Верховний суд розгляне касаційні скарги адвокатів Геннадія Дронова та Олени Зайцевої, визнаних винними у смертельному ДТП на Сумській. Геннадій Дронов братиме участь у засіданні з Крюківської колонії в режимі відеоконференції.

Інформацію про це KHARKIV Today підтвердив адвокат Геннадія Дронова у Верховному суді Геннадій Токарев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дронов прийшов пригнічений, Зайцева відмовилася від інтерв'ю: перші кадри з місць відбування покарань (Відео) 

"У даному випадку я можу сказати по-людськи, що просто вже не витримують нерви у нього [Геннадія Дронова - Авт.]. У реаліях нашої системи — у СІЗО умови гірші, ніж у колоніях, засідання може не відбутися, його будуть везти туди два тижні. Він може опинитися просто в СІЗО на три місяці, не прийдуть потерпілі, а може і не на три, а може і на рік. Тому що там же дуже багато учасників судового засідання. Якщо хтось не дійде з боку захисту, це вже точно засідання не буде або там хтось захворіє. Наступне [засідання - Авт.], це ж Верховний суд, буде призначене місяці через два, потім буде відпустка у суддів. Реально він може потрапити [у СІЗО - Авт.] до осені ", — пояснив Токарев.

Захисник упевнений, що головне у Верховному суді — правова позиція адвоката. Геннадій Токарев планує бути присутнім на засіданні в Києві.

"Він [Геннадій Дронов - Авт.] вже настільки виснажений цим очікуванням справедливості та реально це не суд першої інстанції і навіть не апеляційний. Він мало що там скаже, головне — це все ж правова позиція, яка за адвокатом. Я повинен приїхати", — додав Токарев.

Нагадаємо, у режимі відеоконференції з Київського районного суду брати участь у засіданні Верховного суду будуть постраждалі Людмила Фабріс, Юрій Фабріс та Тінатін Шевцова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засуджена Зайцева займається вишивкою у виправному центрі

Як писав KHARKIV Today, наприкінці грудня 2019 року Верховний суд прийняв касації Дронова та Зайцевої.  

26 лютого 2019 року Дронов і Зайцева були визнані винними за ч. 3 ст. 286 КК України та засуджені до 10 років позбавлення волі кожен, а також позбавлені права керувати автомобілями терміном на три роки. Дронову термін відбування покарання почав зараховуватися з 8 листопада 2017 року, Зайцевій — із 18 жовтня 2017 року. Крім того, за рішенням судді вироком було задоволено позови потерпілих про відшкодування матеріальної шкоди на загальну суму понад 7 мільйонів гривень. Геннадій Дронов відбуває покарання в колонії в Полтавській області, Олена Зайцева — у виправному центрі в Дніпропетровській області.

Аварія за участю Олени Зайцевої та Геннадія Дронова сталася на перехресті вулиці Сумської та провулка Мечникова 18 жовтня 2017 року. Автомобіль Зайцевої після зіткнення вилетів на тротуар, де стояли люди. Шестеро людей загинули, ще шестеро отримали травми.