Названо найбільш криміногенні райони Харківської області

Кількість злочинів у Харківській області зменшилася.

У поліції запевняють — через карантин копи працюють понаднормово.

За інформацією начальника ГУ Нацполіціі в Харківській області Валерія Сокуренко, рівень злочинності в регіоні складний, але контрольований. Про це він повідомив на засіданні постійної комісії Харківської облради з правових питань, регуляторної політики, законності, громадського порядку, боротьби з корупцією та злочинністю.

"З початку року на території Харківської області зареєстровано 20,2 тисяч повідомлень про події з ознаками кримінальних злочинів. Серед позитивних тенденцій можна назвати зменшення злочинів, в тому числі особливо тяжких це  —9%", — розповів Сокуренко.

Найбільшу кількість кримінальних злочинів за перше півріччя в Харківській області зареєстрували на території Сахновщинського (89), Чугуївського (84), Вовчанського (75), Красноградського (74) районів. З них тяжкі та особливо тяжкі кримінальні злочини вчинені в:  Чугуївському та Печенізькому (по 31), Вовчанському (29), Дергачівському (26) районах області. Найменший рівень кримінальних злочинів різної тяжкості зафіксували в Валківському, Великобурлуцькому, Барвінківському, Кегичівському, Краснокутському районах та Люботині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візит до поліції для жителя Чугуєва обійшовся в 17 тисяч гривень

Начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області підкреслив: зараз стало більше нарядів поліції на вулицях регіону, коригуються плани їх розстановки, наряди оперативно прибувають на місця скоєння правопорушень, надзвичайних подій.

"У районах області працює 87 груп реагування патрульної поліції, які цілодобово реагують на повідомлення, з них шість контролюють стан безпеки дорожнього руху", — уточнив він.

Валерій Сокуренко додав, що в лютому-вересні цього року робота підрозділів поліції акцентувалася на заходах з протидії поширенню COVID-19.

"Поліцейські працюють в надурочний час, за посиленим варіантом службової діяльності, і, не дивлячись на проблеми матеріально-технічного забезпечення, виконують свої завдання в повному обсязі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові побили пенсіонера, який заступився за жінку​​​​​​​

Зараз поліцейські контролюють дотримання режиму самоізоляції, перебування в громадських місцях з документами, масковий режим в громадських будівлях та транспорті, роботу розважальних закладів та закладів харчування, роботу ринків.