Найбільшу райраду в Україні очолив екснардеп, який голосував за диктаторські закони

Володимир Кацуба став головою Харківської райради.

За голову Харківської райради Кацубу проголосували 67 депутатів.

На першій сесії Харківської райради VIII скликання депутати обрали голову. Більшістю голосів було обрано представника "Блоку Кернеса — "Успішний Харків" Володимира Кацубу. За нього проголосували 67 депутатів, проти — тільки 15. Голосування було таємним. Не збиралися голосувати за Кацубу представники Європейської солідарності, заявивши про це напередодні. Відразу після оголошення результатів Кацуба зайняв своє місце за трибуною.

Перед голосуванням до зали засідань увійшли представники патріотичних організацій. Вони нагадали присутнім депутатам про те, хто такий Кацуба і закликали не підтримувати проросійського депутата.

У Харківській райраді — найбільший в Україні — обрали 84 депутатів. При цьому 31 мандат отримав "Блок Кернеса — "Успішний Харків", 23 мандати — у "ОПЗЖ", 12 — у "Слуг Народу", 10 — у "ЄС" і 8— у" Блоку Світличної "Разом!".

Нагадаємо, Володимир Кацуба відмовився від мандата депутата Харківської облради на користь депутатства в Харківській райраді. Замість нього 30 листопада виборчком зареєстрував директора довузівської освіти в університеті міського господарства Тетяну Малініну.

Кацуба — нардеп Верховної Ради восьмого скликання ("Партія регіонів" і "Воля народу"), колишній голова Дергачівської райдержадміністрації. У 2014 році Харківська область стала однією з лідерів за кількістю депутатів, які підтримали пакет "диктаторських законів". Серед них був Володимир Кацуба. "Диктаторські закони" припускали введення кримінальної відповідальності за наклеп, участь в масових заходах в балаклавах, а також блокування сайтів, контроль мобільного зв'язку.

У 2019 Кацуба балотувався в нардепи на рідному окрузі №175 (Люботин, Дергачівський район, частина Харківського району), проте програв Євгену Пивоварову від "Слуги Народу".

Відзначимо, колишня дружина Володимира Кацуби — Наталія Гордієнко — куратор "Партії Шарія" в Харкові. Гроші "Партії Шарія" надходять від дев'яти фірм, пов'язаних з династією Кацуби. Штаб партії в Харкові знаходиться на вулиці Суздальські ряди, 9. За цією адресою зареєстровано кілька фірм, засновники яких перераховують гроші партії. Раніше бенефіціаром цих фірм вважалася Гордієнко. Зараз Гордієнко відпочиває на Мальдівах.