"Намалював" зайві півмільйона гривень: депутата Харківської міськради підозрюють у розтраті

Богдана Долину підозрюють у привласненні півмільйона гривень.

Директору харківського комунального підприємства повідомили про підозру у привласненні 429 тисяч гривень.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

Як стало відомо KHARKIV Today, мова йде про директора комунального підприємства "Харківспецбуд" і депутата Харківської міської ради Богдана Долину, якому минулого тижня повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила смерть дитини в модульному містечку.

18 травня Долині вручили ще одну підозру — за ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групи осіб, у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Слідчі встановили, що в 2019 році "Харківспецбуд" проводив капітальний ремонт асфальтного покриття на території іншого харківського комунального підприємства. Однак директор КП завищив обсяг та вартість робіт.

"Директор комунального підприємства-підрядника, достовірно знаючи, що виконані роботи не відповідають проєктно-кошторисній документації, завищив їх обсяг і вартість в актах прийому виконаних робіт на третину від загальної вартості робіт, зазначеної в договорі, заволодівши таким чином грошовими коштами на суму 429 тисяч гривень", — зазначили в прокуратурі.

Як писав KHARKIV Today, раніше Богдану Долині повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила смерть дитини в модульному містечку. Вже 15 травня Київський районний суд обрав Богдану Долині запобіжний захід — місяць нічного домашнього арешту.