На виборах-2020 конкурентів у Кернеса стало більше

П'ять років тому на посаду Харківського міського голови претендували 11 осіб, в цьому році їх кількість збільшилася на три.

В середньому по країні за пост одного міського голови боротимуться сім кандидатів.

Понад 2,5 тисячі осіб в Україні зареєструвалися кандидатами в мери, на посади 370 міських голів є 2814 кандидатів. Це означає, що на чергових місцевих виборах 25 жовтня за пост одного міського голови в середньому змагатимуться сім кандидатів. Про це повідомили в Комітеті виборців України.

У порівнянні з виборами 2015 року, стало менше кандидатів на міських голів Києва (з 28 до 20 претендентів), Дніпра (з 31 до 17 кандидатів), Одеси (з 42 до 23 претендентів), Запоріжжя (з 26 до 10) кандидатів. Стало більше бажаючих очолити Львів (з 11 до 17 претендентів), Харків (з 11 до 15 кандидатів), Рівне (з 11 до 16 претендентів).

На цих виборах найбільше кандидатів побореться за пост мера Одеси — 23, на крісло міського голови Ужгорода є 22 претенденти, міським головою Києва хочуть стати 20 кандидатів. Найменше охочих очолити Тернопіль, там дев'ять претендентів, в Чернігові сім кандидатів хочуть взяти участь в мерських перегонах, в Івано-Франківську на крісло міського голови є п'ять претендентів.

Нагадаємо, спочатку міська виборча комісія зареєструвала 15 кандидатів на Харківського міського голову, але Михайло Добкін передумав боротися за крісло мера. Він заявив, що знявся з виборів на користь Геннадія Кернеса.

Як писав KHARKIV Today, серед кандидатів на пост Харківського міського голови — чинний мер, брат екс-мера, голова ХОДА, народний депутат, двоє депутатів Харківської міськради, волонтер і проректор. Одна з них навіть балотувалася в президенти України.