На ремонті ліфтів в Харківській області вкрали мільйон гривень

Ексдиректору фірми вручили підозру.

Фірма завищила вартість обладнання для диспетчеризації ліфтів.

Колишнього директора фірми, яка встановлювала обладнання для ліфтів в селищі Солоницівка (Дергачівський район), підозрюють у привласненні понад мільйона гривень. Про це повідомили в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що Солоницівська селищна рада уклала з цією фірмою договір про встановлення обладнання для диспетчеризації ліфтів у житлових будинках. Директор фірми надав акти приймання виконаних робіт, однак вартість обладнання завищив на понад мільйон гривень. Селищна рада перерахувала необхідну суму.

Екс-директору фірми вручили підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 (заволодіння грошовими коштами службовою особою, вчинене повторно, та службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до п'яти років обмеження волі або від трьох до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років.

Як писав KHARKIV Today, у Харкові фірма привласнила понад два мільйони гривень на реконструкції спортмайданчиків. Комунальне підприємство "Харківський міський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" уклало договір про реконструкцію спортмайданчиків з фірмою на 2016-2019 роки. Однак після реконструкції 13 спортмайданчиків залишилися в аварійному стані, директор фірми привласнив 2,2 мільйона гривень.