На проєкт віадука з бюджету Харкова витратять 59 мільйонів гривень

На будівництво віадука оголосили тендер.

Довжина шляхопроводу складе 700 метрів, його будуватимуть рік.

Управління з будівництва, ремонту та реконструкції департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міської ради планує витратити 59 000 000 гривень на розробку проєктно-кошторисної документації з будівництва транспортної розв'язки різних рівнів на перехресті вулиць Шевченка та Матюшенка з вулицею Моісеївською. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

Підставою для проєктування зазначене рішення сесії другої сесії Харківської міськради восьмого скликання від 30 грудня 2020 року і Генеральний план Харкова.

При розробці проєкту будуть враховувати інженерно-геологічні, гідрогеологічні, топо-геодезичні, екологічні та археологічні дослідження. Розробляти будуть окремі проєктні рішення в декількох варіантах, це потрібно для визначення оптимального остаточного варіанту будівництва транспортної розв'язки.

Як сказано в документації, проєектні рішення будуть погоджувати з усіма зацікавленими організаціями. Розробники виконають демонстраційні проєкти і макети, врахують у проєкті благоустрій прилеглої території з урахуванням містобудівних умов та архітектури навколишньої забудови, а також енергозберігаючі технології при освітленні вулиць, передбачать спеціальні споруди для вільного пересування людей з інвалідністю.

У проєктній документації передбачать зниження бортів на перехрестях і пішохідних переходах (для безперешкодного доступу людей з особливими потребами), використання тактильної плитки, організацію дорожнього руху на період будівництва, облаштування велодоріжки, очисних споруд, освітлення.

Аукціон призначений на 3 березня. Завершити всі роботи фірма-підрядник повинна буде до 31 грудня 2022 року.

Як писав KHARKIV Today, 30 грудня секретар Харківської міськради Ігор Терехов заявив про будівництво віадука на перетині вулиць Матюшенка і Шевченка (біля станції метро "Київська"). За його словами, віадук зможе розвантажити Салтівку і центр від машин.