На ХТЗ п'яний водій в'їхав у пивний магазин

Mercedes спочатку врізався в інший автомобіль, потім — в магазин.

Драгер показав перевищення гранично допустимої норми — 6 проміле. Тому водія відправили проходити тест в наркоцентр.

12 жовтня о 22:00 патрульні отримали повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Миру, 2 А (магазин "Будинок пива"). За попередньою інформацією, Mercedes зіткнувся з Mazda, після чого врізався в магазин. Про це повідомили в прес-службі Патрульної поліції в Харківській області.

В результаті аварії ніхто не постраждав. Водій пройшов тест на вміст алкоголю на місці ДТП, проте драгер показав перевищення — 6 проміле. Після цього його відправили до наркоцентру, де підтвердили стан алкогольного сп'яніння. Однак скільки проміле було в крові водія, патрульним не повідомили.

"Показав перевищення гранично допустимої норми, це 6 проміле. Після цього він пройшов огляд в наркоцентрі, там підтвердили стан алкогольного сп'яніння. Я не знаю (прим. — скільки проміле виявили), лікар патрульним тільки надав висновок, що водій перебував у стані сп'яніння", — сказав інспектор Патрульної поліції в Харківській області Дмитро Гайдук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцмережі допомогли знайти Porsche, який роз'їжджав по Харкову без правил

Вік водія в поліції не повідомили. Судячи з відео з соцмереж, йому — приблизно 35 років.

Mercedes евакуювали на штрафмайданчик. Відносно водія Mercedes склали адміністративний протокол за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд) і ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають в стані алкогольного сп'яніння) Кодексу про адміністративні правопорушення. Матеріали передадуть до суду.

Відзначимо, очевидці в соцмережах розміщували відео, де водій після ДТП розповів про те, що горілку не пив, це було пиво. За його словами, автомобіль сам рушив назад і врізався в магазин.

Як писав KHARKIV Today, за минулі вихідні харківські патрульні зупинили 38 п'яних за кермом.