На Харківську область насувається гроза: синоптики оголосили штормове попередження

Але опади пройдуть локально, не по всій області.

Грози вже прийшли до Нової Водолаги, до кінця дня вони можуть поширитися по інших населених пунктах області.

20 серпня в Харківській області оголосили штормове попередження. В найближчу годину та до кінця доби пройдуть грози. Про це повідомив KHARKIV Today синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Ігор Кибальчич.

"У нас сьогодні вдень і до кінця доби є умови гроз по Харкову і області, тому ми видали штормове попередження, яке актуальне — 20 числа. Можуть бути локальні опади. У нас зараз умови такі, що опади нерівномірно випадають, відповідно в одному районі Харкові можуть бути, а в іншому — можуть і не бути. Так, щоб по всій області, ми не чекаємо сьогодні. Опади — конвективного характеру, це найбільш характерний вид опадів для цього періоду, 90% влітку таких випадає. По області у нас вже є грози, над Новою Водолагою. В цілому буде посилюватися ситуація до кінця доби. Просто в самому Харкові ще поки немає", — пояснив Кибальчич.

Температура повітря в Харкові зараз становить 30 градусів тепла, в області — від 28 до 34. Найбільш жарко на Південному Сході — в Ізюмському районі (до 35 градусів). Однак з грозами прийде похолодання, на нього чекають 22 серпня.

"До вечора завтрашнього дня буде проходити холодний фронт з Півночі. На 22 число ми чекаємо теж вночі дощ і зниження температури. Завтра ще буде досить жарко — 27-32 градуси. А вже 22-го буде вдень ​​плюс 21-26 градусів. Це щодо істотного зниження температури", — сказав Кибальчич.

Така погода — характерна для серпня, кажуть синоптики. Грози пройдуть локально по всій країні.

"У нас малоградієнтне поле зниженого тиску і нестійка повітряна маса місцевого походження, тому у нас в денний час за рахунок термічної конвекції розвиваються купчасто-дощові хмари і відповідно грози. Це суто локальне явище. Над Сходом України зараз розвиваються конвективні хмари", — відзначили в Харківському гідрометцентрі.

При цьому тепло ще буде. Вже 23 серпня прогнозують невелике підвищення температури — вдень плюс 23-28, проте ночі будуть прохолодними — плюс 10-15. Опадів не передбачають.