На керівницю "Блоку Світличної" склали три протоколи за порушення

Двічі на керівницю партії складали адмінпротоколи за порушення фінансової звітності.

За січень на представників українських партій і розпорядників виборчих фондів склали 23 адміністративних протоколи. Найбільше отримав "Блок Світличної".

На керівницю партії і помічницю нардепа Юлії Світличної —  Вікторію Шаповал —  склали три адміністративні протоколи. Про це повідомили на сайті Національного агентства з протидії корупції. Причина —  фінансові порушення.

"Блок Світличної" порушив порядок подачі фінансового звіту за перший і другий квартали 2020 року. Також адмінпротокол партія отримала за ненадання НАПКА інформації, документів, а також порушення встановлених законодавством строків їх надання.

У грудні НАПКА також повідомляло про порушення в документах "Блоку Світлично". Так, у другому кварталі 2020 року в регіонах були створені партійні осередки "Блоку Світличної": в Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Житомирській та Донецькій областях, але джерела фінансування партійних конференцій, внески на реєстрацію від юридичних і фізичних осіб були не вказані.

Згідно з санкціями статей Кодексу України про адміністративні правопорушення, Вікторію Шаповал за це можуть оштрафувати.

Крім неї, штраф загрожує екснардепу Євгену Мураєву, керівнику партії "Наші". Він порушив порядок подачі фінансового звіту за другий квартал 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлична і Райнін засвітилися на відпочинку в Єгипті

Нагадаємо, керівник "Блоку Світличної" Вікторія Шаповал працює помічницею нардепа Юлії Світличної на громадських засадах. До 19 травня 2019 року вона була керівницею Офісу голови Адміністрації Президента, тоді її очолював Ігор Райнін.