"На фото з червоним прапором я потрапив випадково": Євгеній Грицьков прокоментував акцію "Проти ватних призначень"

У 2018 році Грицьков потрапив на фото, де Михайло Добкін тримає червоний прапор.

У 2018 році Грицьков потрапив на фото, де Михайло Добкін тримає червоний прапор.

Заступник голови Харківської ОДА Євгеній Грицьков прокоментував акцію протесту, яка пройшла сьогодні, 4 травня, проти його призначення на посаду голови Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання.

Нагадаємо, на акцію "Проти ватних призначень", організовану Нацкорпусом, вийшло близько 150 чоловік через те, що в травні 2018 року Грицьов в Берліні потрапив на фото з Михайлом Добкіним, який тримав червоний прапор.

За словами Євгена Грицькова, розпорядження про зміну складу Координаційної ради було вивішено на офіційному сайті для громадських обговорень, і ні у кого не виникло питань щодо його кандидатури.

Що стосується поїздки до Берліна в 2018 році, Грицьков заявив, що він поїхав у відпустку зі знайомим.

"9 травня я завжди ходжу на меморіал в Харкові, але так як був в Берліні, пішов в парк, щоб покласти квіти. Там ми зустрілися з деякими людьми з Харкова. Те фото було постановочне, багатьох з людей, які були навколо, я навіть не знаю. Я не був у Берліні в складі якоїсь офіційної делегації. У кожної людини є свої мотиви присутності на тому чи іншому заході. Я просто потрапив в об'єктив камери. З цього приводу мене запрошували до СБУ після поїздки, я надав пояснення , порушень законодавства не було", — зазначив Євгеній Грицьков.