На Донбасі загинув український боєць

Бойовики смертельно поранили українського військового.

За минулу добу противник дев'ять разів порушив режим тиші на Донбасі.

13 травня бойові дії велися на лінії оперативно-тактичних груп "Схід" і "Північ", — повідомили в штабі Операції об'єднаних сил.

Окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, автоматичних станкових гранатометів, і заборонених Мінськими угодами мінометів 120-го і 82-го калібрів.

Бойовики обстріляли позиції українських військових в районі населених пунктів Гнутове, Талаківка, Широкіне, Старогнатівка, Кримське, Оріхове і Катеринівка. В результаті обстрілу двоє українських військовослужбовців отримали поранення, ще один загинув. За даними розвідки, троє бойовиків поранені.

З початку поточної доби окупанти п'ять разів порушували режим тиші біля Авдіївки, Верхньоторецька, Зайцевого і Вільного. Вони вели вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї. Втрат серед українських військових немає.

Також в штабі ООС повідомили, що випадків коронавірусу серед військовослужбовців також не зафіксовано.

Як писав KHARKIV Today, на Донбасі загинув військовий медик з Харківської області.

1 лютого старший військовий медик Клавдія Ситник загинула в результаті обстрілу неподалік Новотошківського (Луганська область).