На Донбасі загинули двоє українських захисників

Військові захищали територію Луганської області.

Один захисник загинув при виконанні завдання, другий — під час обстрілів бойовиками української вантажівки. Також є поранені і травмовані.

20 і 21 травня в Луганській області загинули двоє українських захисників — військовослужбовець і командир батальйону "Луганськ-1".

Як повідомили в Національній поліції України, 20 травня о 21:30 в районі селища Трьохізбенка Новоайдарського району (Луганська область) під час виконання завдання командування штабу Операції об'єднаних сил командир і троє бійців батальйону "Луганськ-1" отримали осколкові поранення. В результаті комбат Сергій Губанов загинув, бійці — важко поранені.

45-річний Сергій Губанов родом з міста Стаханов Луганської області. У батальйоні "Луганськ-1" служив з 2015 року. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького за видатні особисті заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України. Він брав участь у звільненні Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного від незаконних збройних формувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув військовий медик з Харківської області

Ще один захисник загинув 21 травня в Луганській області. Як повідомили в штабі ООС, російські бойовики випустили міну 120 калібру в вантажний автомобіль з українськими військовими. В результаті обстрілу один військовий загинув, один отримав поранення і ще четверо — бойову травму. Постраждалих госпіталізували до лікарні.

Українські військові відповіли противнику, щоб той припинив вогонь. Втрати бойовиків уточнюються.