На Донбасі загинули двоє українських військових

Ще двоє захисників отримали поранення.

Збройні формування Російської Федерації порушили домовленості про припинення вогню. Українська делегація хоче зібрати термінове засідання підгрупи з безпеки в Тристоронній контактній групі.

29 жовтня окупанти п'ять разів порушили режим припинення вогню. В результаті обстрілу двоє українських військових загинули, ще двоє отримали поранення. Про це повідомили в штабі Операції об'єднаних сил.

У районі сіл Новомихайлівка та Старогнатівка (Донецька область) бойовики відкривали вогонь з гранатометів, біля Водяного — зі стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета. В результаті прицільного обстрілу один український військовий отримав вогнепальне кульове поранення.

Біля міста Золоте-4 (Луганська область) противники задіяли безпілотний літальний апарат для скидання гранатометного пострілу ВОГ-17. Вогнепальні осколкові поранення отримав ще один український захисник. Обом воїнам надали медичну допомогу і госпіталізували до лікарні.

З початку поточної доби збройні формування два рази порушили режим тиші. Вони обстріляли позиції українських військових біля Водяного (Донецька область) з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. В результаті обстрілу загинули двоє українських бійців.

"На вогневі провокації супротивника підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь, змусивши російсько-окупаційні війська повернутися до режиму тиші. Про зухвалі і підступні дії російсько-окупаційних військ негайно було повідомлено представникам ОБСЄ через Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін", — відзначили в штабі ООС.

Українська делегація ініціює термінове засідання підгрупи з безпеки в Тристоронній контактній групі, повідомили в Telegram-каналі делегації.

Відзначимо, з початку введення режиму припинення вогню бойовики не раз порушували домовленості. 7 вересня після обстрілу в Луганській області загинув український військовий.