На Донбасі продавали контрафактний алкоголь із Харківської області

Підприємець із Краматорська закуповував спиртне сумнівної якості на одному з лікеро-горілчаних заводів Харківської області.

Підприємець із Краматорська закуповував алкоголь сумнівної якості на одному з лікеро-горілчаних заводів Харківської області і продавав в мережі роздрібної торгівлі в Донецькій області.

Про це дізналися співробітники СБУ і блокували виготовлення і поставку контрафактного спиртного. Під час обшуків, на оптовій базі, у вантажівках і вдома у підприємця із Краматорська вилучили фінансово-господарську документацію, виявили більше 35 000 літрів алкоголю в пляшках різної ємності і тетрапаках. Частина продукції була без марок акцизного збору, на інші наклеїли підроблений акциз. Про це повідомили в СБУ.

"У рамках протидії незаконному обігу підакцизних товарів Служба безпеки України блокувала виготовлення і постачання в мережі роздрібної торгівлі Донецької області масштабної партії небезпечного для життя і здоров'я контрафактного алкоголю. Співробітники спецслужби встановили, що приватний підприємець з Краматорська закуповував алкоголь сумнівної якості на одному з лікеро-горілчаних заводів Харківської області. Реалізовував він контрафакт через мережу магазинів роздрібної торгівлі в Донецькій області", — розповіли в СБУ.

За попередніми підрахунками правоохоронців, збиток держави через недоотримання обов'язкових платежів до бюджету міг становити близько 2 мільйонів гривень. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Співробітники СБУ встановлюють усіх причетних до продажу контрафакту.