На будмайданчику нової дороги через "Барабашово" підпалили техніку — Кернес

Вогонь пошкодив три вантажівки.

Геннадій Кернес звинуватив у підпалі автомобілів Олександра Фельдмана і попросив поліцейських звернути увагу на "систему цих підпалів".

22 липня о 3:50 ранку невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю на будівельний майданчик нової дороги в районі станції метро "Київська". В результаті загорілися три вантажівки, — повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, охорона будмайданчика погасила вогонь, але техніка постраждала.

"Зараз на місці події працює поліція, а ті машини, які обійшов вогонь, продовжують будувати необхідну Харкову дорогу. Роботи не припинені", — написав у своєму Facebook мер.

Кернес заявив, що дорога через "Барабашово" є в Генеральних планах будівництва Харкова за 1953 1986, 2004 і 2013 роки, тому вона буде побудована, і звинуватив нардепа Олександра Фельдмана в підпалі.

"Як показує історія, підпал машин — улюблений спосіб народного депутата Олександра Фельдмана залякувати конкурентів і незадоволених ситуацією на ринку "Барабашово". Ми розуміємо, що за сьогоднішньої спробою підпалу стоїть саме Фельдман і Ко. Ми це доведемо усіма наявними в нашому розпорядженні законними способами. Фельдман і Ко — безпринципні ділки, які чужими руками, тих, хто кинув пляшки із запальною сумішшю, фактично оголосили війну місту і інтересам харків'ян", — підкреслив Кернес.

За його словами, підпал техніки на місці будівництва дороги спрямований на ослаблення іміджу Харкова. Поліцейським мер порадив проаналізувати всі заяви про підпали машин опонентів Фельдмана, щоб "побачити в них систему".

У поліції KHARKIV Today повідомили, що ситуацію з цим інцидентом прокоментують пізніше.

Як писав KHARKIV Today, в Харкові мітингували проти будівництва дороги через "Барабашово".

Близько ста учасників мітингу зібралися 20 липня на місці будівництва дороги через "Барабашово". Поліцейським, які були на місці мітингу, показали дозвільні документи на будівництво дороги, заяв мітингувальники не писали.

Нагадаємо, на початку липня розпочались роботи в районі нової дороги, яка з'єднає Салтівку і центр міста. Без офіційного оголошення і попереджень — зі зворотної від ринку "Барабашово" сторони.