На благоустрій частини парку "Перемоги" витратять більше 50 мільйонів гривень

У Харківській міськраді вирішили оновити елементи зелених зон і квітників.

Виконати роботи повинні до кінця 2021 року.

Департамент комунального господарства Харківської міськради має намір витратити 50 443 132 мільйони гривень на проведення капітального ремонту зелених зон частини парку "Перемоги" на Салтівці біля ТРК "Україна". Інформація про тендер розміщена на сайті державних закупівель ProZorro.

Відповідно до тендерної документації, планується установити нові бордюри з блочного граніту. Крім цього, парк хочуть "застелити" 55 тисячами квадратних метрів квітників і газону. В ході робіт планується вивезти майже 442 тонни будівельного сміття і перевезти близько 21 тисячі тонн ґрунту. Роботи повинні бути виконані до 31 грудня 2021 року.

Інформація про тендер була опублікована 15 червня. Початок аукціону заплановано на 3 липня.

KHARKIV Today писав про те, що в місті був реконструйований Молодіжний парк. Тоді мер Харкова Геннадій Кернес заявляв, що парк "вписується в концепцію зон відпочинку Харкова, яких стане більше і в інших районах міста. Так, парки реконструюють у Холодногірському і Новобаварському районах, на Салтівці перебудують парк "Перемоги", в Індустріальному районі — парк "Зелений гай". Також планується реконструювати сквери біля ДК "Металіст" і ДК "ХЕМЗ".

За словами мера, в місті йде велика програма з відродження парків і скверів.

"Буде зроблено ще багато місць відпочинку для людей, де вони зможуть гуляти, займатися спортом, вигулювати домашніх улюбленців. Ми хочемо створити таку атмосферу для людей, щоб, незважаючи на те, в якому районі вони знаходяться, вони бачили, як все змінюється. Наше завдання — зробити все добре", — сказав міський голова.