На акцію протесту в Харківській області привели корів

Жителі Циркунів протестували проти передачі луків у приватну власність.

Власники худоби не знають, де тепер будуть пасти тварин.

У селі Циркуни Харківської області в четвер, 2 липня, пройшла акція протесту місцевих жителів. З собою вони привели корів. Про це KHARKIV Today повідомив депутат і голова земельної комісії місцевої сільради Вадим Бенедик.

"Ситуація така — люди звернулися до мене як до голови комісії, як до депутата. Що їм ніде випасати своїх тварин — корів, кіз, овець. Останнє, що у них було, у них забирають. Члени комісії стали на бік людей. А ця земля, де вони все життя випасали, її вже по 2 гектари, по 50 соток віддадуть у приватну власність. Сьогодні знайшлася більшість голосів, з сьогоднішнього дня ця земля буде в приватній власності", — повідомив він.

За його словами, земельна комісія пропонувала спочатку знайти інше місце для випасання, щоб люди знали, де пасти худобу в подальшому, проте зроблено це не було.

"Земельну комісію ми не послухали, я вважаю, що було порушено процедуру. Ми не рекомендували виносити ці питання, але тут все залежить від голови. І, на превеликий жаль, знайшлася більшість голосів, які віддали цю землю чужим людям — і з горлівської пропискою, і так далі. Ми думаємо, що земля буде перепродана один-два рази, правди добитися буде складно. Може, забудова буде якась. До справи це відношення не має, мені шкода просто людей. Взагалі в країні у нас тваринництва і так дуже мало, зараз дуже багатьох ми змусимо під ніж пустити свою худобу, бо пасти її буде ніде", —зазначив Бенедик.

KHARKIV Today не зміг зв'язатися з сільським головою Миколою Сікаленком, щоб дізнатися його позицію з цього питання. У приймальні повідомили, що він у відпустці ..