Можливий спільник "луцького терориста" з Харкова займався волонтерством в зоні АТО

44-річного чоловіка затримали вчора, у нього було знайдено незареєстровану зброю.

Зараз чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Заступник начальника ГУ НП в Харківській області Сергій Чиж заявив, що можливий спільник "луцького терориста", який вчора був затриманий, отримає підозру.

"21 липня 2020 року в Індустріальне відділення поліції ГУ НП в Харківській області надійшла інформація про те, що на території району один громадянин 1976 року народження зберігає зброю. За даним фактом слідство внесло відомості в ЄРДР за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне зберігання зброї) і негайно спільно з іншими співробітниками поліції і СБУ і виїхали за адресою", — розповів Чиж.

Вдома у чоловіка правоохоронці провели обшуки, в ході яких виявили та вилучили 6 гранат, револьвери, пістолети, кобури, гвинтівку та набої.

Чиж зазначив, що обшуки проводилися всю ніч. Після цього чоловіка доставили до Індустріального відділу поліції і затримали в порядку ст. 208 КПК України. Зараз він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання і незабаром отримає підозру.

Санкція статті передбачає від 3 до 7 років в'язниці.

"У ході слідства встановили, що громадянин в 2014-2015 роках займався волонтерством в зоні АТО і звідти привіз зброю. Слідством висунуто ряд версій про походження зброї,її зберігання і причетність даної особи до інших злочинів як на території Харківської області, так і на території України. Слідство триває", — зазначив Чиж.

У поліції розповіли, що затриманий також виготовляв на замовлення монети, які, можливо, мали історичну цінність.

Що стосується зв'язку затриманого з "луцьким терористом" Максимом Кривошем, то цим питанням, за словами Чижа, займається СБУ, тому він не має права це коментувати.