МОЗ закликає батьків вакцинувати своїх дітей

Сьогодні роблять щеплення від десяти небезпечних інфекційних захворювань.

Українців просять не боятися робити щеплення під час пандемії коронавірусу.

У Міністерстві охорони здоров'я закликають батьків вакцинувати своїх дітей, згідно з національним календарем щеплень.

"Під час пандемії COVID-19 багато хто боїться звертатися до лікаря або робити щеплення дитині. Насправді це дуже актуально. Ми просимо вас робити щеплення вашим дітям, тому що це вбереже їх від інших небезпечних хвороб", — сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

У МОЗ відзначили, щорічно завдяки щепленням, в світі вдається зберегти від 2 до 3 мільйонів життів дітей, багато хвороб вже переможені.

"Завдяки вакцинації, наприклад, людство перемогло повністю натуральну віспу, або захворюваність на поліомієліт знизилася на 99%. Щорічно понад 750 тисяч дітей уникають інвалідності, знизився рівень захворюваності на дифтерію, краснуху, паротит. Щорічна смертність новонароджених знизилася в 13 разів", — пояснив Степанов.

В Україні сьогодні безкоштовно роблять щеплення від десяти інфекційних захворювань — туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, правцю, кашлюку, корі, паротиту, краснухи, вірусного гепатиту B, гемофільної інфекції.

Вакцинують у відповідних пунктах при лікарнях і згідно з національним календарем щеплень. Інформацію про щеплення можна дізнатися у сімейних лікарів або на гарячій лінії Міністерства охорони здоров'я України.