МОЗ оновило списки країн "червоної" і "зеленої" зон по коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило актуальні списки "червоної" і "зеленої" зон по коронавірусу.

Росія, Італія, Канада, Китай і Німеччина потрапили до "червоної" зони.

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало інформацію про країни зі значним поширенням COVID-19 за станом на п'ятницю, 16 жовтня.

Згідно з оновленими даними, 44 країни віднесені до "червоної" зони, серед них — 15 держав, щодо яких відсутня інформація про поширення COVID-19. В "червоному" списку опинилися Вірменія, Словенія, Ірландія, Великобританія, США, Багамські острови, Чорногорія, а також закриті для українських туристів Іспанія, Франція, Чехія, Ізраїль і Молдова. Там епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні.

Показник захворюваності коронавірусом в нашій країні за останні 14 днів становить 176,5 випадка на 100 тисяч населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири жителі Харківської області померли від коронавірусу

Менші показники захворюваності демонструють Албанія, Болгарія, Сербія, Північна Македонія, Ірак, Іран, Туреччина, Єгипет, Казахстан, Білорусь, Сейшельські острови, Коморські острови, Мальдіви, Кенія, Мексика, а також закриті для українських туристів Росія, Італія, Канада, Грузія, Польща, Китай, Німеччина, Кіпр і Туніс. Ці країни — в "зеленій" зоні.

Для прибулих до України з "зеленої" зони обсервація і самоізоляція необов'язкові. Тим же, хто прибув з країн, що увійшли до "червоної" частини списку, необхідно пройти двотижневу самоізоляцію або обсервацію.

KHARKIV Today раніше писав про те,  як зміниться життя в Харкові після попадання до "червоної" зони.