МОН просить не поширювати в школах і вузах політичну агітацію

Листа з таким проханням направили до ОДА і університетів.

У МОН скаржаться на залучення школярів і студентів до акцій і заходів окремих політичних партій і поширення в школах і вузах партійної та виборчої агітації.

Міністерство освіти і науки України звернулося до обласних державних адміністрацій, закладів професійної (професійно-технічної) і вищої освіти про недопущення політичної агітації в закладах освіти. Відповідний лист опубліковано на сайті МОН.

У Міністерстві посилаються на статтю 31 Закону України "Про освіту", в якій сказано, що політичні партії не мають права втручатися в діяльність закладів освіти.

У школах і вузах заборонено зберігати, розміщувати, поширювати рекламу, плакати, подарунки, стенди, листівки, аудіо- або відеоматеріали, які містять:

  • найменування або символіку політичних партій, громадських або благодійних організацій, назва або символіка яких співзвучні з назвами і символікою політпартій;
  • зображення, прізвища, імена чи по батькові учасників або засновників політичних партій, громадських або благодійних організацій, назва або символіка яких співзвучні з назвами або символікою політичних партій;
  • зображення, прізвища, імена чи по батькові виборних осіб та осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

"Одним із принципів освіти в Україні є його незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій. Просимо вас взяти до уваги зміст цього листа про недопущення неправомірного використання приміщень закладів освіти для ведення політичної агітації", — звернувся виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет 

Нагадаємо, станом на 9 вересня поліцейські не виявили в Харківській області жодного порушення виборчого законодавства з моменту початку кампанії місцевих виборів - 5 вересня

При цьому, 1 вересня харківським школярам роздали тонни політичної реклами

Зображення Кернеса вручали школярам різних класів: в молодших — на повітряних кулях і водяних розмальовках, в старших — на блокнотах, екосумках, браслетах і ручках. Продукцію з політичною рекламою, яку роздають у школах, масово публікували користувачі соцмереж. До нового навчального року учні отримали подарунки під брендом "Блок Кернеса — Успішний Харків".