Молодята не захворіли: гості заразилися коронавірусом на весіллі в Харківській області

У молодят COVID-19 не підтвердили.

В кінці липня в Новій Водолазі відгуляли весілля, через два тижні у гостей виявили коронавірус.

12 серпня у дев'яти жителів Нововодолазького району підтвердили коронавірус, наступного дня — ще у одного. Кілька людей з підтвердженим діагнозом в кінці серпня були на весіллі, — повідомив KHARKIV Today голова Нововодолазької районної державної адміністрації Андрій Андрєєв.

"Позавчора, 12 серпня, 9 осіб. Вчора — одна людина. Сьогодні жодного. Всього — 38 осіб. Двоє чи троє осіб — це ті, які були на весіллі в Новій Водолазі в кінці липня. Решта — в магазині або інших місцях могли заразитися", — сказав Андрєєв.

За його словами, і хворі коронавірусом, які були на весіллі, і контактні особи самоізолювались, в лікарні лікування не проходять. У молодят COVID-19 не виявили. Контактних виявилося 25 осіб.

"Ті, хто був на весіллі, на самоізоляції. Хвороба безсимптомно протікає. Дітей немає, там від 25 до 40 років. Це не молодята. Встановили контактних — 25 осіб. Там невелике весілля було, всі розуміли, що в зв'язку з коронавірусом великі весілля не можна робити. Головний лікар Людмила Мороз мені доповіла, що все в порядку, провели тести. У них не підтверджений коронавірус. На самоізоляції перебувають 14 днів", — пояснив голова Нововодолазької РДА.

Він додав: сьогодні з 38 хворих коронавірусом жителів Нововодолазького району в лікарні перебувають двоє людей, у важкому стані пацієнтів немає.

Як писав KHARKIV Today, станом на 14 серпня в Харківській області підтверджені 5583 позитивних діагнозів COVID-19, за добу виявлено 205 нових. Крім того, померли ще чотири людини, за весь період пандемії — 155.