Міністр оборони пообіцяв безперебійну роботу КБ ім. Морозова

Контракт на виробництво озброєння уклали минулого року.

Цього року українська армія чекає поставку військової продукції на суму понад 10 мільярдів гривень.

Укладені в 2020 році контракти дозволять Збройним силам України отримати в цьому році 10 мільйонів штук боєприпасів, 3300 ракетно-артилерійських систем, 2700 приладів розвідки і спостереження, понад 320 автомобілів, понад 60 бронетранспортерів і броньованих машин, близько 40 безпілотних авіаційних комплексів, а також шість літаків. Про це повідомив міністр оборони Андрій Таран.

"Слід враховувати, що виробництво озброєння має тривалий виробничий цикл, приміром, ті ж високотехнологічні комплекси виготовляються більш одного року. Профінансувавши і уклавши ще в минулому році контракти на суму понад 10 мільярдів гривень, ми забезпечили партнерів обіговими коштами, що, своєю чергою, з початку року гарантувало безперебійну роботу десятків підприємств оборонно-промислового комплексу, серед яких, наприклад, ДККБ "Луч", ДП ХКБМ ім. Морозова, ДП "Іскра" та інші", — пояснив Андрій Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківському КБ ім. Морозова пообіцяли держзамовлення на виробництво БТР

У Міноборони додали, протягом 2021 року українська армія буде отримувати нову і модернізовану зброю відповідно до певної і узгодженої необхідності за передбаченим державним бюджетом фінансуванням.