Ми готові до другої хвилі, але сподіваємося, що вона нас мине — Зеленський

Половина хворих коронавірусом вже одужала.

В Офісі президента заявили про відсутність критичних спалахів коронавірусу і помірні показники летальності.

За словами Президента України Володимира Зеленського, Україна готова до другої хвилі коронавірусу, але її можна уникнути. Про це повідомили в Офісі президента.

"Ситуація зараз така, що ми повинні постійно бути напоготові, але не треба перебільшувати реакцію. Сьогодні немає критичних спалахів або якихось "червоних точок", пов'язаних з поширенням коронавірусної інфекції в країні. Кількісний поріг тих, хто одужав, перевищив 50 відсотків. Ми готові до другої хвилі, але сподіваємося, що вона нас мине",  — сказав Зеленський.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, з початку епідемії коронавірусу в Україні провели 877 тисяч тестів на COVID-19, щодня кількість тестів нарощується. Показник летальності в Україні називають досить помірним, він становить 2,5%.

"Протягом трьох тижнів зберігається приблизно однаковий рівень показників по виявленню підозр і заражень, минулого тижня госпіталізація в цілому пішла на спад", — відзначили в Офісі президента.

Як писав KHARKIV Today, станом на 20 липня в Україні сьогодні налічується 59 493 випадків коронавірусу, 1498 смертей і 31 439 одужань. У Харківській області — 3033 випадки, 1669 одужань і 118 смертей.