"Ми дізнаємося, скільки разів за 43 роки ремонтували Ан-26", — Олексій Кучер

Олексій Кучер розповів про попередні результати роботи урядової комісії на чолі з віце-прем'єром Олегом  Уруським.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер вказав на необхідність залучення до відповідальності винних в аварії військово-транспортного літака Ан-26 і загибелі 26 курсантів та офіцерів.

"Нам необхідно знайти винних і притягнути їх до відповідальності. Безумовно, вони є", — заявив глава Харківської ОДА в ефірі "5 каналу" увечері 29 вересня.

Олексій Кучер нагадав, що він є членом урядової комісії на чолі з віце-прем'єром Олегом Уруським,  яка повинна з'ясувати обставини авіакатастрофи. У вівторок Уруський був у Харкові з робочим візитом, щоб провести засідання цієї комісії.

"Ми були на місці події, спілкувалися з керівництвом університету, слідчими ДБР, заслуховували представників комісії Міноборони і військових прокурорів", — розповів Олексій Кучер.

За словами голови ХОДА, фахівці, залучені до розслідування, провели серйозну роботу, щоб встановити всі обставини аварії літака.

"Те, що я сьогодні почув, дозволяє сподіватися на те, що ми зможемо почути основні версії, які будуть відпрацьовуватися, найближчим часом", — зазначив голова ХОДА.

Олексій Кучер повідомив, що урядова комісія має доступ до великого обсягу інформації, за винятком матеріалів досудового розслідування.

"Виключно у слідчого є можливість приймати рішення щодо відкриття цих матеріалів. В тому обсязі, який він вважає за можливе, — пояснив очільник області. — Ми заслухали експертів комісії Міністерства оборони. Віце-прем'єр запросив повний аналіз. І ми дізнаємося, скільки разів за 43 роки ремонтували цей літак, хто його ремонтував, аж до конкретних прізвищ. Чому приймалися ті чи інші рішення, які деталі були замінені, коли був запланований наступний ремонт".