Метро в Харкові можуть відкрити наступного тижня

Рішення Кабмін ухвалюватиме на найближчому засіданні в середу.

Карантин продовжать, але введуть деякі пом'якшення, які торкнуться міського та приміського наземного транспорту, метрополітену, спортивних змагань, готелів, служб у храмах і дитячих садків.

В Україні можуть дозволити роботу метрополітену з 25 травня. Рішення про наступне пом'якшення карантину Кабінет міністрів буде приймати на засіданні 20 травня. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телеканалу ICTV.

"Дію карантину буде продовжено. Але ми переходимо, як і обіцяли, до адаптивного карантину. Тому вже з 22 числа буде прийнято ряд пом'якшень щодо карантину. Тобто ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань, ми також відкриємо готелі, крім хостелів, дозволимо роботу готелів без роботи ресторанів і басейнів. Також буде пом'якшена можливість проведення служб в храмах. Тобто ми надамо можливість проводити служби в релігійних спорудах з розрахунку одна людина на десять метрів квадратних. І з 25 числа, тобто ми беремо ще час на технічну підготовку, уряд дозволить роботу дитячих садків і роботу метрополітену в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація. Тут вже будемо працювати спільно з місцевою владою", — сказав Шмигаль.

Під час прийняття рішень будуть враховувати показники захворюваності в кожному регіоні, наявність ліжко-місць і проведення тестування. Залежно від ситуації карантинні заходи будуть пом'якшувати або посилювати. Рішення про пом'якшення карантину після 22 травня приймуть на засіданні Кабміну в середу, 20 травня. Крім того, Шмигаль анонсував впровадження наступного етапу виходу з карантину з 1 червня. Йдеться, зокрема, про відновлення авіасполучення.