Мешканці Харківської області запевнили, що постійно носять маски

Серед населення України провели опитування.

Схід України опинився на другому місці по дотриманню мешканцями маскового режиму. Більш слухняні тут жінки.

74% жителів Сходу України (Харківська область, неокуповані території Луганської та Донецької областей) постійно носять маски в громадських місцях. Це стало відомо з відповідного опитування, яке провела 30 і 31 липня соціологічна група "Рейтинг"

При цьому, іноді надягають засоби індивідуального захисту 18% опитаних. Ніколи цього не роблять 6%, ще 2% не змогли відповісти.

Найкраще дотримуються маскового режиму в центральній частині України — 77% респондентів. Час від часу надягають маски тут теж 18%.

На Заході запевнили, що в громадських місцях постійно ходять в масках 73% жителів. Іноді дотримуються маскового режиму також 18% респондентів.

Південь виявився найбільш неслухняним щодо маскового режиму. Постійно носять засоби індивідуального захисту тут 63% респондентів, іноді — 30%.

Примітно, що серед тих, хто постійно дотримуються маскового режиму, жінок виявилося більше, ніж чоловіків — 79% і 64% відповідно.

Однак виявляють послух в носінні масок в більшості люди за 60 років (77%). Трохи менш слухняні українці від 50 до 59 років (76% постійно носять маски) і від 40 до 49 років (75%). Найнеслухняніші — молоді люди від 16 до 29 років (65%).

Як писав KHARKIV Today, власників харківських маршруток зажадали штрафувати за недотримання маскового режиму пасажирами.

На думку заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Тараса Пастуха, близько 80-90% заражень коронавірусом відбувається саме в транспорті.