Медколедж в Харківській області закрили на карантин

Медичний коледж пішов на карантин.

Хворі проходять лікування в лікарнях. Студентів перевели до 18 жовтня на дистанційне навчання.

23 вересня біля співробітниці Ізюмського медичного професійного коледжу підтвердили коронавірус. Пізніше діагноз виявили ще у трьох співробітників і студентки. Ще одна людина знаходиться під підозрою. Про це повідомила KHARKIV Today заступниця директора з навчальної роботи Валентина Сеніна.

"У нас захворіло четверо співробітників. Один — під підозрою. І одна студентка. Хвороба проходить у кого в легкій, у кого — в середній формі. У одного викладача стан важкий. Діагноз підтвердився у всіх в різний час. Перший випадок 23 вересня", — сказала Валентина Сеніна.

Всі співробітники з діагностованим COVID-19 знаходяться в лікарні. Троє людей — в інфекційному відділенні Ізюмської центральної міської лікарні, одна — в Балаклійській центральній клінічній районній лікарні (це викладачка, яка захворіла першою). Підозру на коронавірус поки не зняли у лаборантки, сьогодні вона буде здавати повторний тест. Про стан студентки з COVID-19 поки нічого не відомо.

"Студентка не місцева, нам повідомили про діагноз зі санстанції. Ми пішли на карантин. І більше про неї нічого не знаємо, ще не навели довідки", — пояснила заступниця директора коледжу.

Хворі коронавірусом співробітники коледжу різного віку: від 30 до 72 років. Після підтверджених діагнозів Ізюмський медичний коледж пішов на карантин. До 18 жовтня заняття проводитимуть дистанційно.

"На 14 днів, щоб всі побули на самоізоляції. Коли це все виявилося, ми давали санстанції контактних осіб, вони повністю зробили санобробку в місцях, де діти, викладачі перебували. У нас зараз дистанційне навчання. Створені групи зі студентів, і вони навчаються вдома на різних платформах. У викладачів зарплата збережеться, тому що у них повністю йде навчання ", — сказали в коледжі.

Як писав KHARKIV Today, в червні у студентки Харківської державної зооветеринарної академії (селище Мала Данилівка, Дергачівський район), яка проживала в четвертому гуртожитку, підтвердили коронавірус. Контактних осіб виявилося вісім. Гуртожиток не закривали.