Мати, підозрювана в жорстокому вбивстві дочки, залишиться під вартою ще на два місяці

Результатів психіатричної експертизи жінки досі немає.

38-річна Тетяна П., яку підозрюють у вбивстві 13-річної Христини, знаходиться в Дніпрі, де їй проводять психіатричну експертизу.

Поки експерти Дніпровської обласної клінічної психіатричної лікарні не винесли своє рішення щодо стану матері вбитої дівчинки. Фахівцям потрібно більше часу, тому слідчі просили в суді продовжити жінці запобіжний захід. Про це повідомив прес-секретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

28 липня в Київському районному суді суддя Костянтин Садовський погодився з доводами сторони звинувачення і залишив підозрюваній у вбивстві дочки запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на два місяці.

"Клопотання було задоволено. Запобіжний захід продовжили до 25 вересня", — розповіли нам в приймальні судді Садовського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Подвірках попрощалися з дівчинкою, у вбивстві якої підозрюють матір

Як писав KHARKIV Today, рано вранці 30 квітня перехожі повідомили, що Полтавським шляхом йде оголена жінка. Затримавши жінку, поліцейські побачили у неї в руках пакет, де лежала голова. Пізніше до поліції зателефонував брат жінки і сказав, що виявив удома в Подвірках обезголовлене тіло племінниці. Потім поліцейські повідомили, що у них є всі підстави вважати, що 38-річна Тетяна вбила свою доньку, хоча сусіди сім'ї не вірять в це.

В той же день, 30 квітня, Тетяні обрали запобіжний захід — два місяці тримання під вартою. У залі суду її адвокат наполягала на домашньому арешті. Проте 6 травня вона подала апеляційну скаргу. Вже 28 травня Харківський апеляційний суд не задовольнив клопотання адвоката підозрюваної про пом'якшення запобіжного заходу. Отже, Тетяна П. залишилася в СІЗО. В кінці травня стало відомо, що її направили на стаціонарну судову експертизу до психіатричної лікарні.