Масово тестувати українців на коронавірус можуть почати з наступного тижня

Про це заявили в Офісі президента.

Українців будуть тестувати за допомогою імуноферментного аналізу.

В Україні можуть запустити масове тестування на коронавірус з наступного тижня. Зараз затверджують відповідний алгоритм його проведення. Про це повідомили в Офісі президента з посиланням на селекторну нараду президента і міністра охорони здоров'я.

"Міністертво охорони здоров'я України готується затвердити алгоритм масової ІФА-діагностики для виявлення антитіл до коронавірусної інфекції COVID-19. За словами голови МОЗ, якщо все буде відбуватися відповідно до планів, тестування на антитіла можуть почати вже наступного тижня", — відзначили в Офісі .

Відзначимо, ІФА-тест — це тест імуноферментного аналізу. Він здатний виявити антитіла в крові людини, яка вже перехворіла коронавірусною хворобою. Вважається, що пацієнта, який перехворів, є імунітет до коронавірусу.

Як писав KHARKIV Today, 7 травня на позачерговому засіданні Верховної Ради прийняли закон про масове тестування на коронавірус. Тестувати будуть кожного, хто звернувся за допомогою до медиків з ознаками коронавірусу, і всіх, хто контактував з хворими. Також регулярно проводити тестування на коронавірус будуть лікарям і всім, хто задіяний у заходах щодо обмеження поширення коронавірусної інфекції.