Любителя скумбрії госпіталізували з ботулізмом в Харкові
Стан отруєного лікарі оцінюють як середнього ступеня тяжкості.
У анестезіологічне відділення КНП "Міська клінічна лікарня №2 імені професора Шалімова" в Харкові госпіталізували з ботулізмом чоловіка, який перед цим вживав в їжу скумбрію холодного копчення. Про це в четвер, 10 вересня, повідомили в Головному управлінні Держспоживслужби в Харківській області.
Риба зберігалася у вакуумній упаковці.
8 вересня фахівці служби почали епідеміологічне розслідування.
Як з'ясувалося, рибу чоловік купив в одній з харківських торгових мереж, але в якій саме — не уточнюється.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові від ботулізму помер чоловік
Стан потерпілого лікарі оцінюють як середнього ступеня тяжкості.
У Держспоживслужбі нагадують, що ботулізм — небезпечне інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему. Важка форма захворювання здатна привести до летального результату.
Симптоми захворювання найчастіше виникають через 12-24 години після вживання зараженої їжі. У людини порушується зір, виникає м'язова слабкість і з'являється сухість у роті, виникають запаморочення, ознаки ураження травної системи, ураження м'язів шиї і кінцівок, параліч мускулатури.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У харківській лікарні врятували пенсіонерку, яка отруїлася грибами
Щоб убезпечити себе від ботулізму, не рекомендується вживати солону і в'ялену рибу, куплену на стихійних ринках, яка була приготовлена в домашніх умовах і без лабораторного контролю.
KHARKIV Today писав про те, що одного з жителів міста госпіталізували з ботулізмом в серпні.