Любителя скумбрії госпіталізували з ботулізмом в Харкові

З ботулізмом госпіталізували чоловіка, який купував скумбрію холодного копчення в одній з торгових мереж Харкова.

Стан отруєного лікарі оцінюють як середнього ступеня тяжкості.

У анестезіологічне відділення КНП "Міська клінічна лікарня №2 імені професора Шалімова" в Харкові госпіталізували з ботулізмом чоловіка, який перед цим вживав в їжу скумбрію холодного копчення. Про це в четвер, 10 вересня, повідомили в Головному управлінні Держспоживслужби в Харківській області.

Риба зберігалася у вакуумній упаковці.

8 вересня фахівці служби почали епідеміологічне розслідування.

Як з'ясувалося, рибу чоловік купив в одній з харківських торгових мереж, але в якій саме — не уточнюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові від ботулізму помер чоловік

Стан потерпілого лікарі оцінюють як середнього ступеня тяжкості.

У Держспоживслужбі нагадують, що ботулізм — небезпечне інфекційне захворювання, яке вражає нервову систему. Важка форма захворювання здатна привести до летального результату.

Симптоми захворювання найчастіше виникають через 12-24 години після вживання зараженої їжі. У людини порушується зір, виникає м'язова слабкість і з'являється сухість у роті, виникають запаморочення, ознаки ураження травної системи, ураження м'язів шиї і кінцівок, параліч мускулатури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У харківській лікарні врятували пенсіонерку, яка отруїлася грибами

Щоб убезпечити себе від ботулізму, не рекомендується вживати солону і в'ялену рибу, куплену на стихійних ринках, яка була приготовлена в домашніх умовах і без лабораторного контролю.

KHARKIV Today писав про те, що одного з жителів міста госпіталізували з ботулізмом в серпні.