Ліси Харківської області заборонили відвідувати

Деякі лісові масиви патрулюватимуть поліцейські.

Ліси закрили через загрозу пожеж.

У травневі свята заборонили відвідувати ліси і в'їжджати до них на транспорті. Таке рішення прийняли 30 квітня на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки, — повідомили в пресслужбі Харківської облдержадміністрації.

"З огляду на суху вітряну погоду, а також випадки підпалів в лісових масивах і на звалищах твердих побутових відходів, на КТЕБ було прийнято рішення — заборонити відвідування лісових масивів і в'їзд в них автотранспорту. Патрулювати найбільш пожежонебезпечні лісові масиви будуть співробітники Національної поліції", — сказано в повідомленні.

Також на засіданні комісії прийняли рішення про відкриття продуктових ринків, які повинні працювати при дотриманні жорстких санітарних вимог. При цьому ринки в населених пунктах з великою кількістю хворих коронавірусом працювати не будуть. Сюди увійшли — місто Валки і село Високопілля Валківського району, Зміїв та кілька населених пунктів Зміївського району, а також Харківського району.

Як повідомили в пресслужбі ДСНС в Харківській області, за минулу добу рятувальники загасили 18 пожеж в екосистемах. Вогонь знищив близько 7 га сухої рослинності. 

Як писав KHARKIV Today, в Україні в 18 разів зросли штрафи за спалювання трави.

13 квітня депутати Верховної Ради прийняли закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження навколишнього середовища щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря і знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу". Тепер за самовільне спалювання трави доведеться заплатити від 3 060 до 21 420 гривень.