Квартири, земля і авто: онучки ексректора Юридичного університету задекларували доходи

25-річні Дарина і Катерина Косінови стали депутатами Харківської районної ради.

Онучки ексректора Харківського національного університету імені Ярослава Мудрого Василя Тація трудяться асистентками на кафедрах вишу, в юридичній компанії матері, а також займаються підприємництвом.

25 жовтня Дарину і Катерину Косінових обрали депутатами Харківської районної ради від "Блоку Кернеса". 21 і 22 грудня, відповідно, вони подали декларації як кандидатки в депутати.

Сестрам по 25 років, вони народилися в один день і в документі членами сім'ї вказали одна одну. Їхня мати, Оксана Тацій — дочка ексректора Харківського національного університету імені Ярослава Мудрого Василя Тація, займається підприємництвом, володіє юридичною компанією "Тацій і партнери" і клінікою Roksolana. Батько, Станіслав Косінов, очолює Північно-східний офіс Держаудитслужби, був депутатом Харківської міськради минулого скликання і обрався депутатом Харківської облради на цих виборах ( "Блок Кернеса"). У 2019 Станіслав Косінов також не вказував у декларації дочок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільшу райраду в Україні очолив екснардеп, який голосував за диктаторські закони

На сайті Харківської районної ради зазначено, що Дарина Косінова працює асистентом кафедри "Право Європейського Союзу" в юридичному університеті. Згідно з її фінансовим звітом за минулий рік, вона отримала більше 58 тисяч гривень стипендії, заробила більше 122 тисяч гривень в юридичній компанії "Тацій і партнери", ще майже 370 тисяч гривень отримала як підприємець. Дарина Косінова нічого не зберігає готівкою, на її банківських рахунках 955 євро.

У неї є квартира площею майже 88 квадратних метрів, місце для паркування, гараж і 51 квадратний метр землі в Харкові. Також Дарина Косінова має право користуватися квартирою матері в Харкові (площею більше 200 квадратних метрів). У неї є чотири ділянки землі в Черкаській Лозовій, три по десять соток і одна площею більше семи соток. Їздить онучка ексректора харківського вишу на Peugeot 3008 2017 року випуску за 812 тисяч гривень.

За даними сайту Харківської районної ради, рідна сестра Дарини Косінової — Катерина працює асистентом кафедри "Господарське право" в тому ж виші. У декларації за минулий рік вона вказала більше 58 тисяч гривень стипендії, більше 122 гривень зарплати в юридичній компанії "Тацій і партнери", більше 373 тисяч гривень вона отримала від підприємництва. Катерина Косінова нічого не зберігає готівкою, на її банківських рахунках — більше 14 тисяч гривень і більше 200 євро.

У Катерини Косінової є дві квартири в Харкові площею більше 216 квадратних метрів і більше 88 квадратних метрів, а також два місця для паркування в місті. Вона володіє чотирма ділянками землі в Руській Лозовій — кожна по десять соток. Онучка ексректора харківського вишу, як і сестра, має право користуватися квартирою матері в Харкові.

Катерина Косінова їздить на Mazda CX-5 2019 року, купленій за 681 тисячу гривень.

Нагадаємо, дід Дарини та Катерини Косінових — Василь Тацій, був ректором Національного університету імені Ярослава Мудрого 33 роки.