Курсанта, який вижив у авіатрощі, скоро можуть виписати

В'ячеслава Золочевського наступного тижня відвідають друзі з університету.

Курсант, який постраждав в авіакатастрофі, йде на поправку.

Стан здоров'я курсанта ХНУПС імені Кожедуба В'ячеслава Золочевського на даний момент оцінюється як середньої тяжкості, з позитивною динамікою, ближче до задовільного. Про це повідомив старший ординатор травматологічного відділення харківського військового госпіталю підполковник медичної служби Юрій Клапчук, передає Міноборони.

За словами військового медика, В'ячеслав Золочевський почувається добре, спілкується з лікарями і рідними, найближчим часом його зможуть відвідати друзі з університету.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер був у курсанта, він зауважив, що поліпшується не тільки стан хлопця, але і його настрій.

"Поговорив з начальником військового госпіталю. Вже через тиждень хлопця можуть виписати з лікарні, після чого ще деякий час він буде проходити реабілітацію. Він справжній боєць", — написав Кучер в своїх соціальних мережах.

Голова Харківської ОДА уточнив, В'ячеслав Золочевський розповів, як йому вдалося врятуватися.

"Сьогодні він повідомив обставини, які допомогли зберегти йому життя — його накрило фюзеляжем, і вогонь не дістався до нього, він прийшов до тями і зміг покинути ту частину літака, яка була охоплена вогнем", — пояснив Кучер.

Нагадаємо, військово-транспортний АН-26 впав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва увечері, 25 вересня. На борту перебували 27 осіб, В'ячеслав Золочевський — єдиний, кому вдалося вижити. Курсант не вистрибував з літака. Він пам'ятає, що коли прийшов до тями, допомагав гасити полум'я на своєму товаришу Віталії Вільховому, який отримав сильні опіки і помер в лікарні.