Курсант, який вижив в авіакатастрофі під Харковом, при свідомості, його життю нічого не загрожує

За словами начальника Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Едуарда Хорошуна, курсант може бути виписаний в найближчі дні.

Курсант заперечує, що вистрибував з літака.

Один з курсантів ХНУПС ім. Кожедуба, якому пощастило врятуватись в авіакатастрофі АН-26 під Чугуєвом, був госпіталізований до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. Зараз його перевели з реанімаційного відділення, його життю нічого не загрожує. Про це в суботу, 26 вересня, в розмові з журналістами заявив начальник госпіталю, полковник медичної служби Едуард Хорошун.

"До нас в госпіталь був доставлений курсант ХНУПС з численними забоями та струсом головного мозку. Його стан оцінювався як середнього ступеня тяжкості. Але оскільки він був емоційно перевантажений, його спочатку розмістили до реанімаційного відділення. Станом на ранок його стан поліпшився, але він ще середнього ступеня тяжкості, з реанімації його перевели до соматичного відділення", — розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідків авіакатастрофи під Харковом просять звернутися на гарячу лінію ДБР

За словами Хорошуна, курсант заперечує, що вистрибував з літака. При цьому опіків він не має, а його життю нічого не загрожує.

"Слідчі можуть спілкуватися з ним в такому стані, його мати теж з ним вже спілкується. Думаю, наступного тижня його випишуть", — резюмував Хорошун.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в Генпрокуратурі почали розслідувати причини авіакатастрофи під Харковом.

За попередніми даними ГПУ, о 20:50 поблизу Чугуєва під час заходу на посадку літак втратив керованість і впав біля автомобільної дороги. На борту знаходилися, крім членів екіпажу, курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба. Станом на цю хвилину, попередньо, 25 загиблих, 2 поранених у важкому стані доставлені до медустанов, пошуки решти тривають.