Кучер розповів, коли харківські медики отримають 300% надбавки

У березні лікарі отримали доплати тільки за одного хворого коронавірусом, який лікувався вдома. За квітень гроші чекають.

У березні лікарі отримали доплати тільки за одного хворого коронавірусом, який лікувався вдома. За квітень гроші чекають.

Доплати за березень лікарі давно отримали. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

"За березень, виходячи з того, що ми мали одного хворого і кількість пораховано людей, які були задіяні в його лікуванні, а весь час цей хворий перебував на самоізоляції, він лікувався вдома, тому що хвороба протікала в легкій формі. Лікарі отримали доплати, виходячи з формули, яка була запропонована Києвом", — пояснив Кучер.

Доплати за квітень медикам буде нараховувати Національна служба здоров'я України. Точних термінів поки немає.

"Тепер інший місяць — квітень, тут вже все по-іншому проходить, велика кількість хворих, велика кількість лікарів задіяна і виплати будуть здійснюватися НСЗУ, це всі теж знають. Я зацікавлений в цьому як ніхто, щоб у нашому регіоні всі лікарі отримали ці виплати. Найближчим часом лікарі отримають ці 300%. Тільки в понеділок з'явилася постанова Кабміну, датована 25 квітня, де прописаний порядок отримання грошей. Нарахування, наскільки мені відомо, відбудуться якщо не до кінця цього тижня, то на початку наступного, це те, що я чую від НСЗУ. Тут на цей процес ні голова Харківської ОДА, ні інший вплинути не може", — розповів Кучер.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає надбавки медикам та іншим працівникам, задіяним в лікуванні хворих коронавірусом, в розмірі до 300% зарплати. Поки співробітники лікарень доплат не отримали.