Кучер назвав штаб з Ярославським і Кернесом фікцією, а їх зустріч із бізнесом — вимаганням в стилі 90-х

За словами голови Харківської обласної державної адміністрації, в області створено всього один штаб, до якого входять голови РДА, чиновники ХОДА, бізнесмени і народні депутати. Те, що напередодні відбулося в готелі Ярославського, він назвав шоу.

За словами голови Харківської обласної державної адміністрації, в області створено єдиний штаб по боротьбі, в який входять голови РДА, чиновники ХОДА, бізнесмени і народні депутати. Те, що напередодні відбулося в готелі Ярославського, він назвав шоу.

Менше доби знадобилося голові Харківської ОДА, щоб дати відповідь на засідання штабу імені Кернеса-Ярославського, яке відбулося 19 березня в готелі "Харків Палас". Кучер не прийшов на нього, за що на його адресу вилилося багато некомпліментарних слів. Зокрема, його називав "посміховиськом" олігарх Олександр Ярославський. Саме Ярославського призначили керівником штабу в Харківській області, хоча в інших регіонах їх очолили губернатори. Чому таке рішення прийняв Володимир Зеленський, невідомо: документів про створення цього "органу" ніхто не бачив.

Кучер каже, що два штаби не можуть функціонувати в одній області, Ярославський може вкладати свої гроші, але все, що стосується забезпечення лікарень і відповідальності за це, — функція влади.

Президент зібрав великий бізнес і попросив зробити свій внесок у все необхідне. Я ініціативу підтримав. Насправді ніхто не розуміє, скільки всього нам потрібно буде з урахуванням практики, наприклад, Італії. Всі знають, що з бюджетами проблема. Зустрівшись з Ярославським 18 березня, ми вийшли до преси і я попросив бізнесменів приєднатися. Мені соромно за вчорашню подію, соромно за деяких людей, відверто соромно. В області створено єдиний штаб, в який входять нардепи, голови РДА, мої заступники, керівники лікарень, які займаються боротьбою з поширенням коронавірусу. Інші штаби — фікція. В області жодному бізнесмену не дано було право перетягувати на себе ", — сказав Кучер.

Окремо він прокоментував участь Кернеса в цьому штабі. Він згадав йому і бурхливу напівкримінальну молодість 90-х, і проросійські настрої в 2014 році. До речі, скільки грошей вчора дав Кернес, так і залишилося за кадром.

"Давайте звернемося до здорового глузду, 18 березня ми зустрічаємося і все добре, проходить доба і така жорстка реакція і Ярославського, і Кернеса. Якщо проаналізувати, то з точки зору здорового глузду такого не могло бути. Деякі олігархи, напевно, не зрозуміли, що їх попросили витратити свої гроші на допомогу жителям, а не бюджетні гроші. Олігархи роблять свої внески так, як вони можуть. Перегляньте відео — які цифри називаються, вони різні. Куди люди дають гроші, хто їх отримав? Для чого влаштовувати шоу, збираючи всіх, задаючи питання, а ти скільки даєш? Ми що, в дев'яностих? Я дав імпульс, що влада підтримує бізнес, який хоче взяти участь, але в шоу участі не бере. Я з повагою ставлюся до бізнесу, Ярославський якщо допоможе, ми скажемо йому спасибі. Але в цьому зібранні брав участь і Кернес. На мій погляд, він є в області абсолютно деструктивним елементом ... Вчора він не боявся заразитися коронавірусом, а сьогодні суд, і у нього карантин ...
Там дійсно були дуже шановані люди, але вже пройшли 90-і роки, все закінчилося. Це фактично публічне вимагання у бізнесу. Це так не працює. Ми повернемо в реальність ту людину, яка займається публічним вимаганням. До Харкова не повертаються дев'яності роки ", — сказав Кучер.

Він навів приклади участі харківського бізнесу: Дмитро Шенцев проплатив літак і повернув збірну з боксу із Лондона, Олександр. Фельдман перевіз більше 100 чоловік із Росії, UBC купила в Дергачівську лікарню апарат ШВЛ.

"Це реальна допомога від бізнесу", — сказав голова ХОДА.