Кожна п'ята "швидка" в Харківській області — несправна

Контрольно-наглядові пункти оплачують страховку машин "швидких", але вона не покриває витрати на ремонт.

КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" має в своєму розпорядженні автопарк із 215 автомобілів спецмашин.

44 машини "швидкої допомоги", що знаходяться у використанні КНП Харківської облради "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", є несправними. Про це йдеться у відповіді на запит ХАЦ.

Так, всього у КНП — 215 автомобілів швидкої медичної допомоги.

КНП протягом 2018-2020 років уклало з ТОВ "Енергосервіс-Дозор" контракти по ремонту та оснащенню машин швидкої допомоги на загальну суму 29,5 мільйона гривень.

За даними судового реєстру, протягом позаминулого року КЗОЗ "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" уклав договори на поточний і капітальний ремонт спецмашин на загальну суму близько 11 мільйонів гривень, роком пізніше аналогічні контракти уклали на 13 мільйонів гривень.

Підприємство також оплачувало повне страхування машин.

Так, 16 липня 2019 року КЗОЗ "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" і ПАТ "Страхова компанія "ВУСО" уклали контракт на покупку страхових послуг.

"Страхова сума за договором є неагрегатною і становить 103 534 734 гривні. Загальний страховий платіж по всіх транспортних засобах становить 9525000 гривень. Зазначена сума сплачена 18.07.2019 коштами обласного бюджету Харківської області в повному обсязі", — пише ХАЦ.

Договір зацікавив співробітників поліції, оскільки планувалося, що страхування автомобілів дозволить скоротити витрати бюджету на ремонт, чого не сталося. В результаті фінанси пішли і на ремонт авто, і на страховку.

Уже в березні один з найбільших автовиробників Європи PSA Group і одна з українських копаній з виробництва авто ТОВ "Автоспецпром" заявили про готовність безоплатно допомогти в ремонті "швидких" марок Peugeot і Citroеn. Однак КЗОЗ після цього скористалося послугами свого фаворита ПП "Енергосервіс-Дозор". Сума контракту склала 11 мільйонів гривень.

КЗОЗ "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" очолює Віктор Забашта.