Кожен п'ятий випускник Харківської області не прийшов на ЗНО з української мови та літератури

20% 11-класників вирішили не здавати ЗНО і не вступати до вузів цього року.

Більшість пропустили тест —  випускники, які вирішили не вступати до вузів цього року.

20% випускників Харківської області не прийшли здавати зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури 30 червня. Про це KHARKIV Today повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

"По Харківській області 20% не з'явилися. З них 15% — це ті, хто вирішив не вступати до вузів, тому що у нас традиційно неявка на українську мову була в межах 5%. Це характерна ознака наслідку того закону, який прийняла Верховна Рада", — сказав Сидоренко.

Близько 20% була неявка і в перший день ЗНО, коли здавали математику. Ця цифра приблизно така ж, як середня по Україні, говорить Сидоренко.

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури пройшло в Харківській області спокійно, злісних порушень не було. На додаткову сесію будуть відправлені лише три людини.

"Троє дітей з температурою були не допущені, двох з телефонами вигнали. Абсолютно робоча нормальна обстановка. Слава Богу, спасибі людям, які працювали — чотирьом тисячам наших педагогів, які в цю спеку, в цій ризиковій ситуації виконали роботу", — підсумував директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Як писав KHARKIV Today, ЗНО стартувало 25 червня, перший тест випускники здавали з математики. У Харкові абітурієнти скаржилися на маски і плутали адреси, зате організатори відзначили, що цей день був одним з найспокійніших в історії тестів.

Нагадаємо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме до 17 липня. Результати оголосять до 29 липня, їх розмістять на інформсторінках учасників. Додаткова сесія ЗНО пройде 23 липня — 11 серпня. Її результати розмістять до 14 серпня.

Розклад:

  • фізика — 2 липня
  • іспанська, німецька, французька мови — 6 липня
  • англійська мова — 7 липня
  • історія України — 9 липня
  • біологія — 13 липня
  • географія — 15 липня
  • хімія —17 липня