"Козак перемагає змія": поряд з консульством Росії в Харкові завершили роботу над муралом

Над Генеральним консульством Росії в Харкові на стіні багатоповерхівки з'явився мурал, на якому зображений козак, який перемагає змія, напис "Пам'ятаємо — перемагаємо" і емблема контррозвідки СБУ.

Над Генеральним консульством Росії в Харкові на стіні багатоповерхівки з'явився мурал, на якому зображений козак, який перемагає змія, напис "Пам'ятаємо — перемагаємо" і емблема контррозвідки СБУ.

Щоб нанести зображення площею 225 квадратних метрів на стіну житлового будинку пішло менше тижня. Про це повідомила керівник творчої групи "Kailas-V" Яна Вовк.

"Ідея надана небайдужими харків'янами, вони ж оплачували проеєкт. Ми просто в даному випадку виступали виконувачами. Ми приступили до проєкту в понеділок, 8 червня, закінчили роботу 12 червня, о 16:00", — розповіла вона KHARKIV Today.

За словами Яни Вовк, негативних відгуків про мурал не було.

"Жителі сказали: молодці, хорошо, а ще сказали спасибі за те, що утеплили стіну, їм перестало дути. Харків'яни, наскільки я бачила в соціальних мережах, просто щасливі, аби когось потролити. Чесно кажучи, спокійніше, ніж коли ми малювали Гагаріна. Тихо, спокійно, нікого не здивувало, абсолютно позитивно", — уточнила керівник творчої групи "Kailas-V".

У службі безпеки України назвали мурал над Генеральним консульством Росії в Харкові привітом до Дня Росії.

"У російського посольства в Києві і консульств в Одесі і Львові з'явилися білборди з гербом контррозвідки Служби безпеки України. А в Харкові — хороший патріотичний мурал. Привіт від СБУ до так званого "Дня РФ" — підкреслили в СБУ.

Тепер над будівлею Генконсульства Росіі в Харкові по вулиці Максимильянівській красується зображення козака, що перемагає дракона. Аналогічний пам'ятник 5 років тому з'явився біля будівлі СБУ в Києві. Над героями мурала зображений орел, що стискає змію з двома головами — це герб контррозвідки. На головах у них корони — такі ж, як на гербі Росії. Напис на емблемі перекладається з латині так: "Орел мух не ловить".