Коронавірус в Харківській області: динаміка зростання в п'ять разів перевищує норму МОЗ

Наш регіон не має права послаблювати карантин.

Вище норми в Харківській області не тільки динаміка зростання, але і відсоток виявлення коронавірусу.

Наш регіон не відповідає показникам, потрібним для послаблення карантину. Відповідні дані опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

За даними МОЗ, в Харківській області перевищені двоє критеріїв. Це відсоток виявлення захворюваності (16,08% при нормі не більше 11%) і динаміка зростання (49,75% при нормі не больше 10%). У нормі критерії завантаженості ліжок (24,30% при нормі не більше 50%) і охоплення тестуванням (60,17 на 100 тисяч чоловік при нормі не менше 24 на 100 тисяч). У порівнянні з учорашнім днем, показники збільшилися. До речі, Харківська область посідає друге місце в Україні за динамікою зростання виявлення — попереду тільки Чернівецька область.

Крім нашого регіону, не можуть послабити карантин Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області.

 

Як писав KHARKIV Today, третій день поспіль в нашому регіоні виявляють більше 140 нових хворих. Станом на 6 серпня, в нашому регіоні зафіксували 4381 діагноз COVID-19. Серед хворих з підтвердженим коронавірусом 136 осіб померли і 2383 — одужали.